Medicină internă

Ecografia abdominală este o investigație de rutină, fiind foarte ușor de făcut, oferind multe informații despre organele situate în această regiune: ficat, vezicula biliară, splina, pancreas, stomac, rinichi, prostată, ovare, uter, vezica urinară.

Organele din abdomen pot fi văzute mai dificil daca intestinele sunt pline cu aer. Pentru a ușura trecerea ultrasunetelor și pentru a permite vizualizarea precisă a tuturor detaliilor, pacientul trebuie să urmeze niște pasi înaintea investigației:

1. Se recomanda 2 pastile de ESPUMISAN în seara dinaintea ecografiei și 2 în dimineața zilei când pacientul se prezintă pentru investigație;

2. Vezica urinară trebuie sa fie plină în timpul ecografiei, deci e indicat ca pacientul să bea apă și  să nu urineze cu aproximativ 30 de minute înaintea investigației;

3. Pacientul nu va manca în ziua examinării, nu va consuma cafea, ceai, ciocolată.

Important de știut este faptul că ecografia nu prezinta niciun risc, nu este invazivă și poate fi repetata fără griji de câte ori este nevoie (spre deosebire de radiografie sau CT, nu implică radiații).