Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă

Clinica noastră oferă servicii de dermocosmetică medicală și estetică (Botox, Acid hialuronic, peeling chimic, mezoterapie pentru biovitalizare, mezoterapie lipoza chimică), consultații și recomandări pentru intervenții din sfera chirurgiei faciale (liftingul cervico - facial, blefaroplastia, rinoplastia, lipofilling), consultații și recomandări privind chirurgia sânului (mamoplastie de augmentare, mamoplastia de ascensionare, mamoplastia de reducție, ginecomastia), precum și consultații și recomandări privind chirurgia siluetei (abdominoplastia, liposucția). Pentru detalii suplimentare, faceți-ne o vizită. 

Câteva informații generale despre proceduri și substanțe:

• BOTOX - Tratamentul cu toxina botulinică este procedura estetică nechirurgicală cea mai populară. Se adresează pacienților care își doresc o îmbunătățire discretă a aspectului facial fără a necesita o perioadă de recuperare. Este o metoda eficientă, sigură și facilă de combatere a ridurilor faciale de expresie. Acest tratament, corect aplicat, are ca rezultat diminuarea ridurilor care se formează în timpul compunerii expresiilor faciale. Cu acest tratament se mai poate obține o ușoară ridicarea a sprancenelor, a colțurilor gurii. Efectul obținut este o față cu aspect relaxat, odihnit, întinerit. O altă aplicație eficientă a toxinei botulinice este combaterea hiperhidrozei (transpirație în exces).

• ACIDUL HIALURONIC - Reprezintă o substanță proprie organismului, cu rol foarte important în hidratare. Este prezentă în cantitate mare în organismele tinere, dar concentrația sa scade odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, injectarea de acid hialuronic la nivelul pielii redă organismului un element pe care în mod natural aceasta îl are, dar care se pierde. Cel mai frecvent, la nivelul feței, acidul hialuronic se foloseste pentru umplerea și ștergerea ridurilor profunde: de la ripile nasului la colțurile gurii, liniile transversale de pe frunte, cele dintre sprâncene, liniile radiare ale buzei superioare, ridurile de la colțul ochilor. Se mai folosește pentru conturarea și mărirea volumului buzelor, mărirea volumului pomeților, corectarea liniei bărbiei. Beneficiile injectării cu acid hialuronic sunt: obținerea unui aspect întinerit, „îndulcirea” conturului feței în urma umplerii ridurilor, lipsa timpului de recuperare (pacientul se poate întoarce la activitatea normală imediat după terminarea procedurii). Acidul hialuronic nu este un produs de umplere permanent, el se metabolizează în mod natural în organism și stimulează producerea de colagen propriu pielii fără să producă alergii.

• PEELINGUL CHIMIC - Multe probleme ale tenului sunt generate de o depozitare excesiva a celulelor moarte ale pielii, ceea ce crează aspectul de ten încărcat, obosit, cu pori dilatați. Peelingul chimic (PC) reprezinta o metodă eficientă de înlăturare accelerată a stratului superficial al pielii (celulele moarte) concomitent cu stimularea producerii de „piele tânără”, rezolvând astfel ridurile fine, petele cafenii, acneea activă, cicatricile postacneice și pori dilatați. Aspectul tenului va fi proaspăt, luminos, întinerit. Tratamentul de reîntinerire a tenului, prin această procedură, se realizează într-o serie de patru sedințe săptămânale, prin aplicarea unor acizi specifici care vor produce o denaturare a straturilor superficiale ale pielii, acestea urmând să se descuameze în decurs de câteva zile. Pe toată durata tratamentului și cateva săptămâni după acesta, se folosește o cremă destinată îngrijirii post-peeling și o cremă cu factor de protecție solară, pentru prevenirea recidivei petelor.

• MEZOTERAPIE PENTRU BIOREVITALIZARE - Se aplică pentru îmbunătățirea aspectului pielii feței, gâtului, decolteului, mâinilor. Procedura constă în injectarea cu ace foarte fine, atraumatice, a unor substanțe active: acid hialuronic, cocktail de vitamine, aminoacizi, minerale, la nivelul dermului (stratul mijlociu al pielii), cu efect de hidratare profundă, tonifiere, regenerare celulară. Efectul este mult superior celui produs de folosirea unei creme cu aceleași componente care traversează în mică măsură sau deloc epidermul (stratul superficial al pielii). Rezultatul este o piele mai fermă, luminoasă, întinerită, intens hidratată, cu dispariția ridurilor fine. Tratamentul complet consta în 3-4 sedințe la interval de 7-10 zile, iar menținerea efectului se asigură prin sedințe la 3 luni sau în funcție de dorința pacientei. Cele mai eficiente substanțe folosite pentru biorevitalizarea tenului sunt:

  • • ACIDUL HIALURONIC cu rol de hidratare, umplere a ridurilor și cicatricilor. Acționează prin captarea apei ca un burete și menținerea ei în straturile profunde ale pielii.
  • • X-ADN rol important în hidratare, tonifiere tegument.
  • • SILICIU ORGANIC rol important în regenerare celulară.
  • • DMAE (dimetilaminoetanol 3%) cu rol important de tensor cutanat și protector împotriva efectelor radicalilor liberi.

• MEZOTERAPIE LIPOZA CHIMICA - Constă în injectarea cu ace foarte subțiri, atraumatice, a unor substante active la nivelul tesutului adipos subcutanat. Rezultatul este topirea grăsimii din celula adipoasă, trecerea țn fluxul sanguin și excretarea la nivel renal și intestinal. Este eficientă pe depozitele adipoase localizate (coapse, genunchi, fese, brațe, bărbie dublă), xantelasma, pungi de grăsime infraorbitală. Procedura este o metodă eficientă, noninvazivă, nedureroasă, care nu necesită perioadă de recuperare, si care înlătură aspectul de „coajă de portocală” dat de celulită. Tratamentul complet constă în 4-6 ședinte la interval de 2 săptămâni, iar pentru menținerea efectului se recomandă o ședintă la 1 - 3 luni. Rezultatul obținut prin mezoterapie poate fi îmbunătățit printr-o dietă alimentară corectă, exercițiu fizic, masaj, drenaj limfatic. Substantele active frecvent folosite în topirea grăsimilor sunt naturale:

  • • FOSFATIDILCOLINA, extrasă din soia. A fost folosită anterior pentru topirea plăcilor de colesterol depuse pe vase.
  • • L-CARNITINA, are efect cardio-protector, scade nivelul trigliceridelor sangvine, este antioxidant.
  • • EXTRACT DE ANGHINARE, are efect lipolitic direct; eficientă mai ales pe celulita edematoasă, pufoasă.
  • • CAFEINA, extrasă din cafea, stimulează circulația, are proprietăți antioxidante, stimulează eliminarea toxinelor și a depozitelor de apă cu dispariția aspectului de „coaja de portocală”.