Cardiologie

Clinica noastră folosește metode investigative moderne, pentru obținerea unui tablou cardio-vascular cât mai real al pacientului. Acestea sunt ecocardiografia, monitorizarea cu Holter-EKG, ecografia vasculară, testarea pe bandă de efort. În cadrul acestora se realizează investigații detaliate individuale sau grupate, pentru a stabili diagnosticul cât mai exact. 

Ecocardiografia reprezintă o metodă de evaluare a structurii și funcției inimii și a vaselor de sânge asociate. Este o evaluare rapidă, ușoară și fără durere. Astfel se vizualizează camerele inimii, valvele și arterele principale.

Monitorizarea HOLTER-EKG reprezintă o metodă de investigație în cardiologie care permite înregistrarea electocardiogramei pacientului pe o perioadă prelungită de timp (24-72 ore). Scopul este de a evidenția prezența unor tulburări de ritm sau de conducere tranzitorii, care nu pot fi din această cauză evidențiate pe o electrocardiogramă obișnuită.

Ecografia vasculară reprezintă o metodă de explorare a arterelor sau venelor din diverse teritorii (membre superioare, membre inferioare, arterele carotide, arterele renale sau abdominale). 

Această investigație permite evidențierea de: plăci de ateroscleroză, îngustări la nivelul arterelor, dilatații patologice (anevrisme) la nivelul arterelor diagnosticarea insuficienței venoase, vizualizarea trombilor la nivelul venelor, etc. Este o metodă inofensivă, fără durere, poate fi efectuată la orice vârstă, precum și la gravide.